Red Bull Next Gen Finals

Vier aanstormende Nederlandse tennistalenten gaan vrijdag 27 september 2019 strijden voor de nationale Next Generation titel. Op het spel staat een geldprijs van €2500 aangeboden door Red Bull en nog belangrijker, een ticket voor de NextGen finals in Milaan. 

Aan het eind van ieder kalenderjaar vinden de ATP Finals plaats met onder andere Roger Federer en Rafael Nadal, deze worden dit jaar in Londen gehouden. 

Dezelfde periode zijn de NextGen Finals met de beste 8 spelers onder de 21 jaar in Milaan. In 2017 ging deze titel naar Hyeon Chung (halve finalist Australian Open 2018). Vorig jaar was de titel voor Stefanos Tsitsipas (huidig nummer 7 van de wereld).

Dit jaar heeft Red Bull een kwalificatie toernooi toegevoegd waarbij acht landen een wildcard kunnen verdienen om aan het toernooi mee te doen. Dit kwalificatietoernooi voor ons land vind morgen (vrijdag 27 september 2019) plaats op ons Sportpark!

Voor Nederland zijn vier spelers in de race waarbij de winnaar van deze vier dus een wildcard voor Milaan ontvangt:

Jesper de Jong, 19jr (ATP 496);

Ryan Nijboer, 20jr (ATP 520);

Sidane Pontjodikromo, 18 jr (ATP 993); 

Amadatus Admiraal, 19 jr (ATP 1062). 

De regels bij de NextGen zijn iets anders dan bij de ATP. Zo worden er sets gespeeld tot de 4 games (4-4 tiebreak), wordt er op deuce een winnend punt gespeeld en spelen zij bij een net-service door. Daarnaast wordt er gedurende de wedstrijd muziek gedraaid en hoeft het niet stil te zijn tijdens de punten. 

De wedstrijden vinden plaats tussen 14:00 en 18:00 uur en de entree is gratis! Dus neem vrij van werk, trommel vrienden en kennissen bijeen en kom kijken naar topniveau op Sportpark Blijdorp!